Stiglo objašnjenje
7

Xhaka natpisom na dukserici privukao veliku pažnju, ali to nije ono što navijači priželjkuju

D. P.
Xhaka se pojavio u tuđoj dukserici nakon meča (Foto: Screenshot)
Xhaka se pojavio u tuđoj dukserici nakon meča (Foto: Screenshot)
Zvijezda Arsenala Granit Xhaka privukao je pažnju natpisom TGB tokom davanja izjave za Sky Sports nakon utakmice sa Chelseajem, ali to nije ono što su navijači očekivali.

Xhaka je s dvije asistencije bio junak pobjede u velikom londonskom derbiju (3:1), a nakon meča obratio se javnosti i u društvu voditelja emisije Davea Jonesa na Sky Sportsu komentarisao utakmicu.

Reprezentativac Švicarske nije se pojavio u svojoj trenerci s inicijalima GX, koju inače nosi, već je natpis na njegovim grudima glasio "TGB".

Navijači Arsenala odmah su se našli u deliriju na društvenim mrežama jer skraćenica TGB predstavlja navijačku pjesmu o najvećem rivalu iz Sjevernog Londona - Tottenhamu.

"Tottenham Get Battered", odnosno "Tottenham bude razbijen, gdje god se pojavi", jedna je od najčešćih pjesama koje navijači Arsenala pjevaju svojim najvećim rivalima. Međutim, oduševljenje navijača nije dugo trajalo.

Engleski mediji naknadno su objasnili zbog čega je Xhaka nosio ta tri slova umjesto svojih inicijala.

Naime, Xhaka je posudio odjeću od klupskog nutricioniste za prvi tim Toma Geesona-Browna te je zbog toga skraćenica TGB bila raširena preko gornjeg dijela njegove trenerke.