"Kopira" Barcelonu
13

Xavijev Al Sadd postigao fantastičan pogodak u tika-taka stilu

N. K.
Xavi "kopira" Barcelonu (Foto: Twitter)
Xavi "kopira" Barcelonu (Foto: Twitter)
Čuveni španski nogometaš Xavi bio je sastavni dio Barcelonine ekipe koja se proslavila igrajući na specijalni način pod vodstvom Pepa Guardiole.

Xavi i Andres Iniesta činili su možda i najbolji par na sredini terena koji ćemo ikad gledati, obojica u srcu vjerovatno najveće ekipe koja je ikad igrala ovu igru.

Sad dok trenira u Kataru, čini se kako Xavi crpi nadahnuće iz te zlatne ere te kreira vlastiti trenerski stil s Al Saddom.

Njegova ekipa nastavila je sjajno igrati na početku sezone pa su nedavno pobijedili Al-Gharafu rezultatom 4:1. Gol koji je postao viralan na društvenim mrežama bio je četvrti za njegovu ekipu na tom meču i to tako što su iskoristili kultni tika-taka stil kreiranja akcije koja je bila sinonim za Barcelonu.

Snimak će teško pasti navijačima Barcelone, koji trpe mučni početak sezone pod Ronaldom Koemanom, nizozemskim stručnjakom koji je već pod intenzivnim pritiskom da pod hitno preokrene stvari.

Uz sve veće nemire oko katalonske ekipe, nije isključeno da bi se čelnici Barcelone uskoro mogli ponovo obratiti Xaviju kako bi mu ponudili mjesto na Nou Campu.