Slava u mladosti
42

Xavi umjesto Xavija, Barcino čudo na Instagramu prati 1,2 miliona osoba

Klix.ba
Petnaestogodišnji Xavi Simons trenutno je prvo ime Barcelonine omladinske škole, a s obzirom na interes koji za njega pokazuje javnost i drugi klubovi, riječ je o mladiću čije bi vrijeme tek trebalo doći.

Holanđanin je prava zvijezda na terenu, ali i izvan njega s obzirom da ga na Instagramu prati više od 1,2 miliona ljudi, a iza sebe ima i potpisane sponzorske ugovore.

Tinejdžera je prije dvije godine u svojim redovima želio londonski Chelsea, ali je Xavijev otac tada otkrio da njegov sin želi ostati u Barci uprkos velikoj ponudi Engleza.

Petnaestogodišnji Xavi je jedan od najtalentovanijih mladih igrača na svijetu, a u Barcelonu je stigao kada mu je bilo samo sedam godina.

Happy to finish yet another season! I wish everybody on the team a good holiday and all the luck for next season. Especially my friend @Toniquetglas10 with whom I have played for a long time! I wish you all the best and we will miss you very much! You are a amazing ......... 🔵🔴⚽ Contento por acabar otra temporada! Desear le buenas vacaciones a todo el mundo del equipo y suerte de cara a la temporada que viene a todos y sobre todo a mi hermano con el que he convivido mucho tiempo!@toniquetglas10 te deseo lo mejor y te echaremos mucho de menos eres un grande.........🔵🔴⚽ .. .. .. .. .. .. .. #fast #realquick #2018 #football #soccer #futbol #xavi #xs #xavisimons #lafamilia #lamasia #fcbarcelona #goal #sports #barcelona #barca #fcbarcelona #futebol #footballplayer 📷: Bas Everhard

A post shared by Xavi Simons (@xavisimons) on

Da li će podleći pritisku i slavi u ranoj mladosti ili će krenuti stopama svojih uzora iz La Masie ostaje da se vidi u narednim godinama.