Nogomet
53

Xavi: Scholes je najbolji vezni igrač naše generacije

Totalsport
Sjajni španski nogometaš i jedan od najboljih veznih igrača svih vremena, Xavi Hernandez, proglasio je 38-godišnjeg Paula Scholesa najboljim igračem njihove generacije.

Xavi (32) je u intervjuu za Daily Mail govorio o neuništivnosti Scholesa, kao i razlici između španskog i engleskog nogometa u kojima su dvojica igrača proveli cijele svoje karijere.

"U posljednjih 15, 20 godina najbolji centralni vezni nogometaš, najkompletniji, je Paul Scholes. Puno sam puta razgovarao s Xabijem Alonsom o tome i obojica se slažemo da Scholes ima sve potrebno za najmodernijeg veznog igrača svijeta", rekao je Barcelonin vezni igrač.

"Može odigrati zadnji pas, može dati gol, jak je na nogama i teško ga je srušiti, a kamoli oduzeti mu loptu. Da je Španac vjerojatno bi ga se više cijenilo nego što to rade Englezi", smatra Xavi.

"Engleska je nacija ratnika. Kada gledam Liverpool i vidim kako Carragher izbija loptu iz vlastitog šesnaesterca na vrh tribina i za to dobija pljesak, to mi je iskreno neshvatljivo. Na Nou Campu vas za to nikada ne bi nagradili pljeskom. To su dvije različite kulture. Kada navijači u Španiji vide da panično izbijate loptu, tada vam zvižde", zaključio je čovjek s preko 400 nastupa za "blaugranu".