Preokret na pomolu
0

Xavi razbjesnio čelnike Barcelone, prijeti mu otkaz zbog izjave na presici

N. K.
Xavi Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Xavi Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Barcelona izgleda ne može bez šokantnih situacija, a posljednja se dogodila zbog onoga što je trener Xavi rekao na konferenciji za medije prije prvenstvene utakmice s odavno ispalom Almerijom.

Naime, Marca piše da je u klubu haos, dok je daleko konkretniji As navodeći da je bijesni predsjednik Joan Laporta naložio sportskom direktoru Decu da počne potragu za novim trenerom.

I najslušanija radijska stanica Cadena SER ističe kako čelnici Barcelone vrše veliki pritisak na Laportu da otpusti Xavija te da su trenera i njegov stručni štab zamolili da odu iz kluba.

Xavi je prije samo dva mjeseca povukao odluku da sam ode na kraju sezone, a sada je javno poručio da Barcelona nema novca za takmičiti se s Realom te da su nužna pojačanja.

"Navijači moraju razumjeti da ova Barcelona nije ona od prije 25 godina. Prije bi trener Barcelone došao predsjedniku i rekao 'želim ovog igrača i ovog i još onog'. Toga više nema. Međutim, mi moramo pojačati ekipu ukoliko ne želimo da sve ostane kao što je. U suprotnom, bit će nam veoma teško boriti se protiv Reala i u Evropi. Ne može se napredovati ukoliko ne bude određenih promjena u ekipi. Pokušat ćemo se nositi s Realom. Međutim, smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija veoma teška, posebno u ekonomskom smislu. Nismo na istom nivou kao ostali vrhunski klubovi. Navijači to moraju razumjeti", bile su sporne riječi Xavija na pressici.

Španci pišu da su na ovo u upravi Barcelone poludjeli i to ne samo zbog pesimizma, već i zato što je Xavi navodno na sastanku u Laportinoj kući govorio potpuno drugačije.

Podsjetimo, Xavi ove sezone nije uspio odbraniti titulu prvaka Španije, Real ga je izbacio i u španskom Superkupu, dok je u Kupu kralja ispao već u četvrtfinalu, dokle je dogurao i u Ligi prvaka.