Svjestan situacije
8

Xavi otkrio zašto je odbio klupu Barcelone iako mu je taj posao životni san

K. H.
Xavi Hernandez (Foto: AFP)
Xavi Hernandez (Foto: AFP)
Legendarni španski nogometaš Xavi dao je vrlo jednostavno objašnjenje zbog čega je odbio napustiti katarski Al Sadd i sjesti na klupu Barcelone, on je rekao da je u ovom trenutku previše rano da prihvati takav izazov.

Nakon poraza Barcelone od Atletico Madrida u Superkupu Španije klub iz Katalonije odlučio je uručiti otkaz Ernestu Valverdeu, a na njegovo mjesto stigao je bivši trener Las Palmasa i Betisa - Quique Setien. Ipak, glavni favorit za klupu Barcelone bio je legendarni igrač ovog kluba Xavi Hernandez koji je na kraju ipak odbio mogućnost da se vrati u klub.

Naime, Xavi je otkrio da je još uvijek previše rano prihvatiti ovaj izazov i doći na klupu Barcelone, vjerovatno svjestan ogromnog pritiska koji bi ga od prve minute u ovom klubu dočekao.

"Da, istina je da sam dobio ponudu Barcelone da postanem trener kluba, ali sam je odbio. Smatram da je još uvijek prerano da treniram Barcelonu, ali ja ću nastaviti sanjati da jednog dana treniram ovaj klub", rekao je Xavi.

Setien je trenersku karijeru počeo u Racingu iz Santandera. U ovom klubu počeo je i igračku karijeru davne 1977. godine, a upravo je u tom klubu igrao kada se "zaljubio" u nogomet legendarnog Johana Cruyffa i fantastičnu ekipu Barcelone koju je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća stvorio sjajni Holanđanin.