Nogomet
0

Xavi: Neymar može Barcu voditi do trofeja

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Barcelonin veteran Xavi Hernandez (33) ima samo riječi hvale za brazilskog nogometaša Neymara (21) koji je ljetos stigao na Camp Nou iz Santosa uz odštetu od 57 miliona eura.

Tokom 15 dosadašnjih sezona u redovima katalonskog kluba Xavi je osvojio nevjerovatan 21 trofej, a smatra da je Neymar igrač koji može predvoditi novi val uspjeha.

"On je igrač koji zaista može donijeti razliku. Jako je tih momak, a iako je mlad pokazuje izuzetnu inteligenciju. Trener ga polako uvodi u igru, a on pokazuje svoju vrijednost", rekao je Xavi za klupsku web stranicu.

Svoj prvi službeni gol za Barcelonu Neymar je dao u prvoj utakmici španskog Superkupa na Vicente Calderonu protiv Atletico Madrida, Xavi kaže da je to samo početak:

"Kada nas ekipe zatvore trebamo igrača koji može igrati 'čovjek na čovjeka' i on je igrač koji je zaista sposoban stvoriti razliku. Može ući u kazneni prostor, može zabiti i dodati", rekao je Xavi i dodao da je Barcelona započela sezonu spektakularnim debijem na Camp Nou (7-0 protiv Levantea)

"Mislim da se možemo boriti za naslove u Primeri, Kupu kralja i Ligi prvaka", zaključio je.