Nekad bili saigrači
19

Xavi: Neymar bi bio nevjerovatno pojačanje za Barcelonu

D. B.
Neymar i Xavi (Foto: EPA-EFE)
Neymar i Xavi (Foto: EPA-EFE)
Bivši veznjak i legenda Barcelone Xavi Hernandez smatra da bi Neymar bio nevjerovatno pojačanje za katalonski klub, ali da će se taj transfer teško ostvariti ovog ljeta.

Neymar je napustio Barcu tokom ljeta 2017. godine i prešao u PSG, ali sada želi povratak u Španiju, što je želja i njegovog bivšeg kluba.

"On bi bio nevjerovatno pojačanje. Ipak, to će biti veoma teško. Vidjeli smo mnogo stvari za koje sam smatrao da se neće dogoditi, kao što je PSG platio 222 miliona eura, tako da moramo čekati. Nema sumnje da je Neymar jedan od najboljih igrača svijeta, vidjet ćemo šta će Barcelona uraditi", izjavio je Xavi.

Antoine Griezmann je još jedan igrač čiji se dolazak u Barcelonu očekuje ovog ljeta.

"On je odličan igrač, svjetska zvijezda. Napravio je razliku u Atletico Madridu i Francuskoj. On je izvanredan igrač. Još uvijek ništa nije zvanično, ali se čini da će otići u Barcu. Vjerujem da će biti odlično pojačanje", rekao je nekadašnji veznjak Katalonaca.

Da li Francuz može igrati uz Lionela Messija i Luisa Suareza, druga je stvar.

"Morat ćemo pitati Ernesta Valverdea kako će se on uklopiti. Trener će posložiti stvari. Ako Griezmann dođe, onda je to znak da Valverde smatra da može igrati. Bit će to spektakularno pojačanje", završio je Xavi.