Nogomet
0

Xavi: Ne bih želio Ronalda u timu

Totalsport
Samo dva dana prije nego će Cristiano Ronaldo i službeno postati član Real Madrida, iz redova ljutitih protivnika Barcelone stigle su otrovne strelice.

Odapeo ih je Xavi Hernandez izjavom da je Portugalac igrač kojeg je “nemoguće kontrolisati”, te osoba čiji bi “celebrity” način života bio ometajući faktor ostatku ekipe.

  • Ne bih ga želio u timu. U Barceloni nema mjesta za igrače koji pune tračerske rubrike. Svi mi u klubu smo radnici i živimo sportskim načinom života. On je potpuno drugačiji, njega je nemoguće kontrolisati - jasan je bio Xavi u izjavi na temu o Portugalcu, a potom se okrenuo Barceloninim nastojanjima da ponovi uspješnu sezonu.

Katalonci su, podsjetimo, osvojili špansko nogometno prvenstvo, čemu su dodali uspjeh u Kupu Kralja i sve začinili osvajanjem Lige prvaka.

  • I dalje nam je namjera pobjeđivati. Mentalno smo jaki, predvođeni smo najboljim svjetskim nogometašem Lionelom Messijem, imamo Andresa Iniestu, Thierryja Henryja i Samuela Eto'a. Taj nam luksuz omogućava da se ponovno nadamo trostrukoj kruni, a ja vas pitam zbog čega to ne bismo smjeli o njoj sanjati i sljedeće sezone.