Oduševljen Poljakom
55

Xavi: Lewandowskog ne bih mijenjao ni za jednog igrača na svijetu

K. H.
Xavi Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Xavi Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Trener Barcelone Xavi Hernandez oduševljen je igrama Poljaka Roberta Lewandowskog koji je u Kataloniju stigao kao veliko pojačanje iz Bayerna, a kako je i sam rekao, ne bi ga mijenjao ni za jednog igrača na svijetu.

Barcelona je u posljednjem kolu pobijedila Mallorcu u gostima rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je upravo Lewandowski, što mu je bio deveti gol u ovoj sezoni na sedam odigranih utakmica.

Pored toga, upisao je i dvije asistencije, a Barcelona je trenutno zbog gol-razlike lider u španskoj La Ligi. S tim u vezi, Xavi kaže da ono što Lewandowski pruža na terenu je primjer svim drugim igračima.

"Ne bih mijenjao Lewandowskog ni za koga na svijetu. Iskustvo je presudno, a on je zreo i njegov način igre pomaže mladim nogometašima. Osvojio je sve, ali je u Barcelonu stigao kao skroman igrač. Ovo što on radi je izvanredno, on je primjer i mnogo radi za ekipu te pomaže stručnom štabu", rekao je Xavi pa dodao:

"Lewandowski pravi razliku, zaista je izvanredan nogometaš."

Ukupno, Lewandowski je odigrao devet mečeva za Barcelonu, tačnije još dva u Ligi prvaka, a ukupno je postigao 12 pogodaka.