Nema dilemu
20

Xavi: Guardiolu boli zaostatak za Liverpoolom pa će svim silama napasti Ligu prvaka

N. K.
Xavi (Foto: EPA-EFE)
Xavi (Foto: EPA-EFE)
Legendarni španski nogometaš Xavi vjeruje kako će Manchester City u drugom dijelu sezone ciljati na titulu u Ligi prvaka, koju nije osvojio otkako je napustio Barcelonu 2012. godine.

City u Premiershipu za liderom Liverpoolom zaostaje čak 14 bodova s tim da Redsi imaju i utakmicu manje pa Xavi smatra kako će Guardiola sad ciljati na evropsku slavu.

"Guradiola je rođeni pobjednik. Boljet će ga što City toliko zaostaje u Premiershipu za Liverpoolom i neće odustati. Ipak, bit ću realan. Razlika je velika i trenutno nije realno da City može do trećeg uzastopnog naslova u Engleskoj. S tim na umu, mislim da postoji velika šansa da će Pep dati prioritet Ligi prvaka. Slijede mu prvo dvije velike utakmice protiv Reala u osmini finala. I možda će postojati prilika da odmori igrače prije tih mečeva koje ne bi imali da su u utrci za naslov. Nedavno se našalio s Kloppom da bi oni i Liverpool ove sezone trebali zamijeniti trofeje, ali u toj šali bilo je i neke istine'', rekao je aktuelni menadžer Al Sadda za Daily Mirror.

Guardiolina ekipa osim Premiershipa i Lige prvaka učestvuje u još dva takmičenja. Prošli su u polufinale Liga kupa, dok će svoj put u FA Cupu započeti protiv Port Valea u trećem kolu narednog vikenda.