Bundesliga
10

Wolfsburg ponizio Schalke na svom terenu, Bayern upisao gostujuću pobjedu

K. H.
Wolfsburg - Schalke (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Wolfsburga razbila je Schalke 04 u meču 25. kola njemačke Bundeslige i na svom terenu ga pobijedila rezultatom 5:0, a trijumf je ostvario i Bayern koji je sa 3:1 bio bolji od Werdera u Bremenu.

Wolfsburg je do prednosti protiv Schalkea stigao sredinom prvog poluvremena, tačnije u 32. minuti kada je Mustafi postigao nesretan autogol i tako donio domaćoj ekipi prednost koju će kasnije rutinski pretvoriti u ubjedljiv trijumf.

U 51. minuti Weghorst je pogodio za 2:0, ubrzo nakon toga i Baku za 3:0, a da Schalke neće dobro proći bilo je jasno u 64. minuti kada je Brekalo postigao četvrti gol za svoj tim. Konačnih 5:0 postavio je Philipp u 79. minuti.

Sead Kolašinac na poziciji defanzivnog veznog igrača odigrao je svih 90 minuta za svoj tim.

Bayern je kao gost bio bolji od Werdera sa 3:1. Prvo je Goretzka pogodio za 0:1 u 22. minuti, Gnabry je u 35. uduplao prednost gostiju, a pitanje pobjednika riješio je Lewandowski u 67. minuti golom za 3:0. Konačnih 3:1 postavio je Fullkrug u finišu meča.

Mainz je golom Quaisona u 84. minuti slavio protiv Freiburga, a za goste je u 72. minuti na teren ušao bh. napadač Ermedin Demirović.

Svi rezultati:

Mainz - Freiburg 1:0

Union Berlin - Koln 2:1

Werder Bremen - Bayern 1:3

Wolfsburg - Schalke 5:0

Borussia Dortmund - Hertha (18:30 sati)

Tabela: