Bild
0

Wolfsburg Džeki nudi veću platu od Milana

Totalsport
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport u broju od utorka objavio je da je vodstvo AC Milana postiglo dogovor s bosanskim nogometašem Wolfsburga, Edinom Džekom (23).

Sada se još čeka dogovor na relaciji Milan - Wolfsburg. Njemački menadžer Wolfsburgovog napadača, Alen Augustinčić, pokušava organizirati sastanak između izvršnog direktora bundesligaškog prvaka Jürgena Marbacha i vodstva milanskog kluba.

Milanezi su za otkup Džekinog ugovora, koji vrijedi do ljeta 2011. godine, spremni platiti 30 miliona eura.

Isti izvor navodi da je Džeko, inače navijač Milana iz dječačkih dana, pristao na uvjete koje su mu u Sarajevu ponudili Adriano Galliani i Ariedo Braida, vodeći ljudi Milana. Potpisao bi petogodišnji ugovor za godišnju platu od dva miliona eura. Radi se o značajnom poboljšanju, s obzirom da je dosad u Wolfsburgu igrao za 600.000 eura.

No, Bild javlja da iz Wolfsburga imaju protuodgovor, i to vrlo privlačan. Spremni su revidirati Džekin ugovor, podići mu godišnju zaradu na 2,5 miliona eura i zagarantovati da će ga pustiti sljedećeg ljeta, sve da bi ga imali u dolazećem izdanju Lige prvaka.

Pred talentiranim Bosancem i njegovim savjetnicima tako je puno razmišljanja. Imat će pregršt vremena za njega, kako tvrde u Bildu, dok Džeko bude namakao svoje skupe noge u Sredozemnom moru. Džeko se nalazi u Cannesu, gdje u utorak za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igra u prijateljskom meču protiv Omana. Sam je potvrdio da će se nakon toga sedam dana ostati odmarati na Azurnoj obali.