Njemačka
0

Wolfsburg demantuje prodaju Misketa i Grafitea

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemački dnevnik Bild u utorak je objavio da će Wolfsburg, još uvijek aktuelni prvak nogometne Bundeslige, u sljedeću sezonu krenuti s novim trenerom Gerardom Houllierom, ali i bez Brazilca Grafitea.

Za 10 miliona eura, navedeno je, sportski direktor kluba Dieter Hoeneß pustit će najboljeg strijelca Bundeslige prošle sezone, jer da Grafite nije u planu novog trenera iako ugovor ima do ljeta 2012. godine.

Godinu dana duži ugovor ima Zvjezdan Misimović. Bild je saznao da Houllier kani igrati u sistemu 4-3-3, bez playmakera u veznom redu, što na izlazna vrata također tjera i bosanskohercegovačkog reprezentativca.

Iz kluba su kasnije demantovali nagađanja, ali ne ona u vezi sa Houllierom, već u vezi odlaska dvojice ponajboljih klupskih igrača:

"Tek kad novi trener počne sa svojim radom, vodstvo kluba u dogovoru s njim rješavat će igrački kadar. Kako dolaske, tako i odlaske", rekao je glasnogovornik kluba Gerd Voss.

Bild je naveo da će 62-godišnjem francuskom treneru na klupi asistirati njegov nekadašnji igrač u Liverpoolu, Markus Babbel (37). Bivši trener Stuttgarta potvrdio je da pregovora o tome s klubom iz Wolfsburga.