Savladala Petru Kvitovu
1

Wimbledon: Serena Williams prva polufinalistica

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
U prvom četvrtfinalnom susretu na Wimbledonu kod teniserka Amerikanka Serena Williams porazila je braniteljicu naslova Čehinju Petru Kvitovu 6-3, 7-5 i došla na dva koraka od 7. naslova u All England Clubu.

Jedine dvije vimbldonske pobjednice koje su još ostale u turniru morale su se sučeliti već u četvrtfinalu, a nakon sata i 20 minuta igre trijumfirala je šesterostruka osvajačica najpoznatijeg travnatog turnira na svijetu, Serena Williams.

U dvoboju 6. i 4. nositeljice odlučivale su nijanse, a savršenu koncentraciju u ključnim trenucima pokazala je Amerikanka kojoj je bio dovoljan po jedan break u svakom setu, dok je češkoj teniserki pružila svega jednu loptu za obrat u cijelom dvoboju.

Bilo je ovo već 10. vimbldonsko četvrtfinale za Serenu koja je i po treći puta u isto toliko međusobnih ogleda s Kvitovom slavila bez izgubljenog seta. Nakon Wimbledona i Australian Opena 2010. godine, ponovo su se srele na Grand Slamu i opet je bolja bila američka teniserka.

Vrlo je sigurna na svom početnom udarcu bila mlađa od sestara Wiliams koja je osvojila 84 posto poena nakon prvog servisa dok je statistika kod Kvitove u tom segmentu bila na skromnih 59 posto. Uz to je Serena "ispalila" i 10 as-servisa.

U pohodu na svoj 7. naslov u Wimbledonu Serena Williams će još neko vrijeme čekati kako bi doznala ime svoje suparnice u polufinalu, odnosno ko će slaviti u srazu 2. nositeljice Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Austrijanke Tamire Paszek. Naime, kiša je i u utorak potpuno poremetila program, a Williams i Kvitova su završile meč isključivo stoga jer su igrale pod krovom središnjeg terena.

Dodajmo da je prije početka padalina završen i pretposljednji četvrtfinalni dvoboj kod tenisača u kojem je 27. nositelj Nijemac Philipp Kohlschreiber uspio zaustaviti pohod američkog kvalifikanta Briana Bakera. Nakon nešto manje od dva sata njemački teniser je uz 23 as servisa slavio sa 6-1, 7-6(4), 6-3, te po prvi puta u karijeri izborio četvrtfinale jednog Grand Slama gdje će igrati protiv boljeg iz prekinutog meča između Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Amerikanca Mardyja Fisha u kojem Tsonga ima 2-1 u setovima i break u četvrtom.

Recimo i da se prvi puta od 1997. dogodilo da su među osam najboljih u Wimbledonu dvojica Nijemaca (Mayer i Kohlschreiber). Te su godine u četvrtfinalu bila čak trojica: Boris Becker, Michael Stich i Nicolas Kiefer.

Wimbledon, četvrtfinale teniserke:

S. Williams (6) - Kvitova (4) 6-3, 7-5�

 4. kolo tenisera:

Kohlschreiber (27) - Baker 6-1, 7-6(4), 6-3