Mladi veznjak obnovio povredu
1

Wilshere van terena do kraja sezone?

Totalsport
Jack Wilshere (Foto: AFP)
Jack Wilshere (Foto: AFP)
Engleski nogometni klub Arsenal vodi veliku borbu da sezonu završi na trećem ili četvrtom mjestu prvenstvene tabele, koje dogodine garantuje igranje u Ligi prvaka.

No, kamen spoticanja na putu do tog cilja mogla bi biti povreda Jacka Wilsherea, koja ga po novim informacija otočkih medija udaljava s terena na dodatnih šest sedmica. Mladi 21-godišnji veznjak povrijedio se početkom mjeseca u utakmici protiv gradskog rivala Tottenhama, te od tada nije nastupio ni minute. Riječ je o obnovoljenoj povredi stopala, zbog koje je već pauzirao 16 mjeseci!

Prema novim procjenama Wilshere bi se trebao vratiti na teren početkom maja, za posljednje tri utakmice engleskog prvenstva. No, iz londonske ekipe i nemaju previše nade u takav ishod situacije.

Zanimljivo, otkako se Wilshere povrijedio u utakmici protiv Tottenhama Arsenal je upisao dvije gostujuće pobjede protiv Bayerna i Swanseaja (obje 2-0).

Arsenal devet utakmica prije kraja sezone drži peto mjesto prvenstvene tabele s 50 osvojenih bodova, četiri manje od četvrtoplasiranog Tottenhama, koji uz to ima i utakmicu više na svom kontu. Trećeplasirani Chelsea udaljen je svega bod od "spursa".