Saigrači u klubu
63

Wilshere: Kolašinac je postao najomiljeniji među navijačima, on je rođeni pobjednik

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Arsenala Jack Wilshere u razgovoru za engleske medije otkrio je kako je Sead Kolašinac postao jedan od miljenika navijača londonskog kluba.

Veznjak ekipe Arsena Wengera vratio se na teren nakon niza povreda koje je imao, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Bournemouthu gdje je također pred kraj sezone doživio još jednu povredu zbog koje se na teren vratio tek u septembru.

Nakon povratka u Arsenal, spominjala se opcija nove posudbe ili čak prodaje Engleza, ali je Arsene Wenger ipak odlučio zadržati Wilshera i pružiti mu još jednu priliku koju je bar na početku iskoristio i već sada konkuriše za startnu postavu ekipe s Emiratesa.

U razgovoru za medije iz Engleske, Wilshere se dotakao Seada Kolašinca koji je naljeto stigao u klub kao slobodan fudbaler iz Schalkea.

"Sead Kolašinac je postao najomiljeniji igrač među navijačima Arsenala jer se uvijek zalaže maksimalno, čak i na treningu. On je rođeni pobjednik", rekao je Wilshere o bh. internacionalcu.

U sljedećem kolu Arsenal igra protiv Watforda u gostima, a u posljednje četiri utakmice Topnici nisu primili pogodak i osvojili su deset od mogućih 12 bodova što ih je nakon lošeg početka sezone vratilo u vrh tabele.