Osnovao novo udruženje
6

Williams: Uvijek sam uz Đokovića, njegovi stavovi su obično ispravni

F. Z.
Đoković i Williams (Foto: EPA-EFE)
Đoković i Williams (Foto: EPA-EFE)
Jedna od najboljih teniserki svijeta svih vremena Serena Williams rekla je kako ne može dati svoje mišljenje o Udruženju profesionalnih teniskih igrača koje je osnovao Novak Đoković, ali je dodala i da su njegovi stavovi obično ispravni.

Đoković je istupio iz ATP-ovog Vijeća tenisera u kojem su ostali Roger Federer i Rafael Nadal, a novo udruženje ima za cilj bolje zaštititi prava tenisera.

[TWITTER]1301061093738123264[/TWITTER]

Đoković i Vasek Pospisil žele osigurati pravedniju distribuciju novca, prije svega sa Grand Slam turnira. Ideja je da udruženje zastupa interese najboljih 500 igrača u singlu i 200 u dublu.

Cilj nije da se zamijeni ATP, već da se oformi struktura koja će pružiti podršku igračima, a koja će se baviti pravilima ATP, podjelom zarade, disciplinskim mjerama, zdravstvenim osiguranjem, penzionim fondom...

"Zaista sam zainteresovana da čujem više o tome, jer ne mogu imati neko mišljenje sve dok to ne razumijem bolje. Naravno da sam uvijek u 'Timu Đoković', ali također sam 30 godina na WTA touru i znam mnoge stvari koje se dešavaju. Voljela bih prokomentarisati, ali ne mogu. Osjećam da su Đokovićevi stavovi obično ispravni. Malo bih sačekala", kazala je Williams.