Premiership
9

West Ham sačuvao mrežu protiv Chelseaja i ostavio Liverpool usamljen na vrhu

Piše: K. H.
Londonski derbi između West Hama i Chelseaja koji je danas odigran u okviru 6. kola engleskog Premiershipa završen je bez pogodaka.

Ekipa Maurizija Sarrija je od prve minute preuzela kontrolu nad loptom, West Ham se u duplom bloku odlično branio i svoje prilike čekali su iz kontranapada. Jednu takvu imao je Antonio u 29. minuti kada je šutirao preko gola.

Hazard, Willian i Giroud tokom prvog poluvremena nisu uspjeli napraviti višak na polovini West Hama i dominacija ekipe sa Stamford Bridgea nijednog trenutka nije pretvorena u opasnost po gol West Hama. Još jednu priliku vrijednu pomena u prvih 45 mintua imali su domaći igrači, no i drugi udarac Antonija nije završio u mreži.

U drugom poluvremenu gledaoci na Olimpijskom stadionu vidjeli su preslikanu situaciju na terenu, Chelsea je čuvao loptu - s tim da su bili malo kreativniji u napadu, a prvu veliku priliku u pogodak nije pretvorio rezervista Morata koji u 67. minuti iz idealne pozicije šutira ravno u glavu odlično postavljenog Fabianskog.

Domaći su nastavili s dobrom igrom u odbrani, čekali su svoju priliku, a do pogotka su mogli doći u 77. minuti kada Yarmolenko nakon centaršuta Snodgrassa sa svega nekoliko metara šutira pored gola i propušta najbolju priliku na meču.

Do kraja susreta nije bilo pogodaka, ni promjene rezultata, pa je meč završen bez pogodaka. Chelsea nakon ovog kola ima 16 bodova, identično kao i Manchester City, dok je West Ham nakon pobjede protiv Evertona u prošlom kolu osvojio četvrti bod u ovoj sezoni.

Tabela: