Premiership
17

West Ham pobjedom protiv Leicestera ostao u ligi, Begović sačuvao mrežu protiv Swanseaja

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa West Hama upisala je veoma važnu pobjedu u susretu 37. kola engleskog Premiershipa protiv Leicestera na King Poweru, a konačni rezultat glasio je 2:0 za Čekičare.

Gosti su u 34. minuti preko Marija stigli u vodstvo od 1:0, a Portugalac je iskoristio asistenciju Arnautovića i laganim udarcem iz peterca donosi prednost svojoj ekipi. To je ujedno bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu, a konačnih 2:0 postavio je Noble u 64. minuti.

Bournemouth je na svom terenu bez primljenog pogotka savladao Swansea te ga je doveo u veoma tešku situaciju ukoliko želi izboriti opstanak. Pobjedu Trešnjicama donio je Fraser u 37. minuti. Asmir Begović proveo je svih 90. minuta na golu pobjedničke ekipe.

WBA je u 93. minuti savladao Tottenham rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je bivši igrač Spursa Livermore. Tottenham je tako doveo u pitanje plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone s obzirom na to da bi dva kola prije kraja Chelsea eventualnom pobjedom protiv Liverpoola mogao doći na dva boda od četvrtog mjesta.

U posljednjem meču, Watford je na svom terenu savladao Newcastle rezultatom 2:1.

Tabela: