Nogomet
35

West Ham će doživotno zabraniti ulazak na stadion navijačima koji su napali autobus Manchester Uniteda

Anadolija
Fudbalski klub West Ham United izdao je saopštenje u kojem navodi da će navijačima koji su bili uključeni u napad na autobus sa igračima i stručnim štabom Manchester Uniteda u utorak uvečer izreći doživotnu zabranu dolaska na njihove utakmice.

Incident u kojem je kamenom razbijen prozor autobusa tima sa „Old Traforda“ dogodio se ispred „Upton Parka“, pred početak utakmice Premier lige u kojoj se West Ham nakon 112 godina oprostio od svog stadiona, jer će od naredne sezone domaće utakmice igrati na Olimpijskom stadionu u Londonu.

"Napad određenih pristalica West Hama je neprihvatljiv. Klub će sarađivati sa policijom kako bi se identifikovali oni koji su odgovorni za incident. Ukoliko se utvrdi o kome se radi, dobiće doživotnu zabranu dolaska na utakmice West Hama", kaže se u saopštenju "čekićara".

Inače, u sjajnoj utakmici, čiji je početak zbog kamenovanja autobusa gostiju kasnio 45 minuta, West Ham se pobjedom oprostio od "Upton Parka".

U pravoj fudbalskoj ljepotici, punoj preokreta i fenomenalnih poteza i golova, domaći su slavili sa 3:2 i učvrstili se na šestoj poziciji Premier lige sa 62 boda. Manchester United je na petoj poziciji sa bodom više.