Poludio zbog nepravde
43

Wesley Sneijder dobio bizaran crveni karton, zaprijetio odlaskom iz Katara

Piše: N. K.
Holandski veznjak Wesley Sneijder izjavio je kako više neće igrati u Kataru nakon što je kažnjen spornim crvenim kartonom u sudijskoj nadoknadi jer je kopačkom slučajno stao na ruku protivničkog golmana.

Sneijder je s kapitenskom trakom i dva pogotka predvodio Al-Gharafu do pobjede nad Katarom (2:0), ali je pred kraj utakmice dobio crveni karton u pokušaju postizanja i trećeg pogotka.

Nenamjerno je zgazio ruku Katarova golmana, koji je teatralno reagovao i uvjerio glavnog sudiju da je riječ o težem prekršaju za crveni karton.

Sneijder je potom burno reagovao, sudiji je poručio da "od**be", a na izlasku s terena glasno je poručio kako je "ovo njegova posljednja utakmica u Kataru".

Ipak, ubrzo je reagovao objavom na društvenim mrežama i smirio navijače Al-Gharafa, s kojim je u januaru potpisao jednoipogodišnji ugovor.

"Reagovao sam u afektu jer nisam zaslužio crveni karton. Svejedno, demnatovao bih lažne medijske spekulacije. Uživam u životu i igranju nogometa u Kataru", napisao je na svom zvaničnom Twitter profilu.