Pojačanja u napadu
32

Werner i Haaland su glavne mete Manchester Uniteda

D. B.
Timo Werner i Erling Haaland
Timo Werner i Erling Haaland
Manchester United želi ojačati svoju ekipu tokom nadolazećih prijelaznih rokova, a poseban naglasak će biti na napadu.

Aktuelni menadžer Crvenih vragova je Ralf Rangnick koji je naslijedio Olea Gunnara Solskjaera, a u vrhu želja kluba s Old Trafforda dva sjajna napadača, Erling Haaland i Timo Werner.

Rangnick razmišlja dugoročno i pravi planove, a jedan od ciljeva je ubrzati napad i bolje iskoristiti golgeterske sposobnosti Cristiana Ronalda.

Prema pisanju njemačkog Bilda, Rangnick želi Haalanda i Wernera jer ih dobro poznaje. Upravo je njemački stručnjak pomogao u dovođenju Norvežanina u RB Salzburg 2019. godine, tako da se u Unitedu nadaju da će ova veza ponovo dati rezultate. Britanski mediji pišu da će United ponuditi 118 miliona eura Borussiji Dortmund za njenog napadača.

Što se tiče Wernera, njega je Rangnick vodio u RB Leipzigu, no bit će teško uvjeriti Chelsea da pojača ljutog rivala. Ipak, treba uzeti u obzir činjenicu da Werner nije ostavio snažan utisak nastupajući za Plavce, tako da je sve moguće.

Da bi se realizovali planovi, United će morati prodati ili posuditi neke od svojih igrača, a mogući kandidati su Edinson Cavani, Marcus Rashford, Mason Greenwood i Anthony Martial.