Nogomet
0

Werder želi vratiti Hajrovića sa posudbe

Piše: E. B.
Izet Hajrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Izet Hajrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Generalni menadžer Werder Bremena Thomas Eichin je u intervjuu za Bild izjavio kako njemački klub razmišlja da vrati našeg reprezentativca Izeta Hajrovića (24) sa posudbe iz Eibara.

Werder se nakon 15 kola nalazi na 15. mjestu sa 14 bodova i samo 15 postignutih golova, te uprava bremenskog kluba razmišlja o rješenjima koja će im pomoći da, prije svega, sačuvaju bundesligaški status.

"Sjest ćemo i analizirati situaciju te poduzeti neke korake. Sve opcije su otvorene. Pričat ćemo i o mogućnosti vraćanja Hajrovića", izjavio je Eichin.

Hajrović je na posudbi u Eibaru od augusta, a problem Werderu bi moglo predstavljati to što ne postoji klauzula prema kojoj ga mogu vratiti u klub prije isteka posudbe 30. juna iduće godine.

No, s obzirom na to da Hajrović u Eibaru ne dobija priliku za igru, te je odigrao samo 95 minuta, moguće je da će mu španski klub dozvoliti da se vrati u Njemačku.

Hajrović je posuđen ovog ljeta zato što trener Viktor Skripnik nije igrao u formaciji sa krilima, no nakon izuzetno lošeg starta u sezoni, promijenio je taktiku i sada bi mu Hajrović itekako bio potreban.