Drama u finišu
50

Werder ispao iz Bundeslige, Robert Lewandowski srušio rekord Gerda Müllera

H. H.
Lewandowski je sezonu okončao s 41. pogotkom (Foto: EPA-EFE)
Lewandowski je sezonu okončao s 41. pogotkom (Foto: EPA-EFE)
U 34. kolu njemačke Bundeslige Koln je na svom terenu pobijedio Schalke sa 1:0 i uz poraz Werdera 4:2 na svom terenu od Borussije M'Gldabach, ostao je u ligi. S druge strane, Werder je ispao iz društva najboljih nakon 41 godine.

Prava drama odvijala se u Kolnu gdje su domaći uzalud napadali protiv otpisanog Schalkea sve do 86. minute, a onda je Bornauw postigao gol za pobjedu koji je popularnim Jarčevima osigurao baraž za Bundesligu.

Werderu je trebala pobjeda protiv Gladbacha, ali umjesto toga, doživjeli su težak poraz na svom terenu 4:2 i ispali su prvi put nakon sezone 1979/80.

Bayern je proslavio titulu pobjedom protiv Augsburga 5:2, a Robert Robert Lewandowski je uspio da sruši rekord Gerda Müllera golom u 89. minuti.

Lewandowski je na nedavnom meču Freiburga i Bayerna (2:2) zabio svoj 40. gol u ligi ove sezone te je izjednačio rekord Bundeslige star 49 godina, a današnjim pogotkom nadmašio je čuvenog Nijemca.

Legendarni Müller do sada je bio jedini nogometaš koji je u jednoj sezoni postigao 40 pogodaka, a sada je Poljak postavio novi.

Rezultati:

Bayern - Augsburg 5:2

Bor. Dortmund - B. Leverkusen 3:1

E. Frankfurt - Freiburg 3:1

FC Koln - Schalke 1:0

Hoffenheim - Hertha 2:1

Stuttgart - A. Bielefeld 0:2

Union Berlin - RB Leipzig 2:1

W. Bremen - B. Monchengladbach 2:4

Wolfsburg - Mainz 2:3

Tabela: