Nogomet
3

Werder i Thomas Schaaf nakon 14 godina postigli sporazumni raskid ugovora

Klix.ba
Thomas Schaaf
Thomas Schaaf
Legendarni trener Werdera iz Bremena, Thomas Schaaf, s ovim je klubom okončao 14-godišnju saradnju sporazumnim raskidom ugovora.

Schaaf je vodio Werder u posljednjih 14 godina, a od igrača i kolega se oprostio u srijedu ujutro. Schaaf je odlučio da ne vodi ekipu u posljednjoj utakmici ove sezone protiv Nurnberga. Umjesto njega će na klupi sjediti pomoćnici Wolfgang Rolff i Matthias Honerbach.

"Analizirali smo naš sportski razvoj u proteklih nekoliko godina i zaključili smo da nam je potreban novi početak. Zahvaljujemo se Thomasu na svemu što je dao klubu kao igrač i trener Werder Bremena. Sa njim na čelu klub je postigao značajne uspjehe. Nakon strahovanja zbog mogućeg ispadanja iz Bundeslige, zaključili smo da je klubu potreban novi početak", izjavio je sportski direktor Werdera Thomas Eichin.

Schaaf je vodio Werder do duple krune 2004. godine, kada je ekipa osvojila ligu i kup. Kup je osvojio i 1999. i 2009. godine.

"U Werderu sam proveo lijep period u kojem je bilo i nekoliko velikih uspjeha. Zahvaljujem svima koji su mi bili podrška. Werderu želim sve najbolje u budućnosti, izjavio je Schaaf.