Heidenheim bez sreće
52

Werder Bremen opstao u Bundesligi, legendarni Claudio Pizzaro završio karijeru

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Werdera iz Bremena će i naredne sezone igrati u elitnom rangu njemačkog nogometa - Bundesligi.

Nakon što su u prvom susretu play-offa u Bremenu odigrali neriješeno protiv Heidenheima rezultatom 0:0, večeras u uzvratnom susretu također nije bilo pobjednika, ali je rezultat glasio 2:2 i Werder je zbog dva pravila pogodaka u gostima ostao u ligi.

Werder je poveo već u 3. minuti kada je nespretni defanzivac domaće ekipe Norman Theuerkauf postigao spektakularan autogol. Lijevi bek Heidenheima je pokušao na ivici kaznenog prostora izbiti loptu u korner, no zakucao je loptu u same rašlje svog gola.

Heidenheim je pokušao stići do izjednačenja, imao je nekoliko dobrih šansi, a potom je u 85. minuti i uspio u tome.

Tobias Mohr je šutirao silovito sa 20 metara i pogodio okvir gola, lopta se odbila do Tima Kleindiensta koji je pospremio u prazan gol za 1:1, no više od toga domaća ekipa nije mogla učiniti.

U posljednjim sekundama susreta vidjeli smo još dva pogotka. Najprije je u 90+4. minuti nakon nove velike greške Theuerkaufa Fin Bartels je asistirao Ludwigu Augustinssonu koji pogađa za 2:1, a potom je u 90+7. minuti Kleindienst iz penala postavio konačnih 2:2.

Ovaj susret je označio i kraj bogate karijere legendarnog Claudija Pizzara.

Četrdesetjednogodišnji Peruanac, koji je u dresu Werdera zabio 152 gola na 320 utakmica, je ove sezone sa dva gola pomogao ekipi da izbori opstanak, no susrete play-offa je odgledao s klupe za rezervne igrače.