Menadžer Arsenala
23

Wenger: Želio sam promjenu formacije napraviti prije mjesec i po

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Menadžer Arsenala Arsene Wenger je u razgovoru za Sky Sports govorio o promjeni taktike koju ne napravio tokom ove sezone.

Arsenal je sezonu počeo u formaciji 4-2-3-1, da bi u posljednja tri meča zaigrao u formaciji 3-4-3. Zanimljivo, u sva tri meča (Middlesbrough, Manchester City, Leicester) Topnici su slavili.

"Iskren da budem, želio sam promjenu formacije napraviti prije mjesec i po, ali sam odustao od toga. Mislio sam da ne trebam mijenjati sistem dok igramo dobro jer smo uvezali 20 utakmica bez poraza", kaže Wenger, te dodaje kako nije "otkrio toplu vodu".

"Ova formacija izvlači najbolje iz svakog igrača. I ovo nije ništa novo za mene, igrao sam tako prije 20, 30 godina! Ovaj sistem je najbolji kada se odbrana treba konsolidovati", dodao je Wenger.

Pitanje koje zanima sve navijače Arsenala je da li će nakon ove sezone Francuz napustiti Arsenal. Ni ovaj put nisu dobili odgovor.

"Ovdje sam više od 20 godina i svaku utakmicu doživljavam lično. Svaki poraz mi izuzetno teško pada. Volim Arsenal i ne mogu sjediti na klupi kao profesionalac i reći sebi 'ako počnem gubiti, napustit ću klub'. Dao sam mnogo izgradnji kluba kakav je on danas i dokle god budem menadžer ekipe, davat ću sve od sebe da klub bilježi uspjehe", rekao je Wenger.