Nogomet
1

Wenger u problemima: Gabriel i Mertersacker povrijeđeni, upitan Koscielny za Liverpool

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Arsenala Arsene Wenger nalazi se u problemima pred početak nove sezone Premiershipa. Arsenal će u nedjelju dočekati Liverpool na Emiratesu i neće moći računati na minimalno dva štopera.

Štoper Gabriel Paulista povrijedio se u prijateljskoj utakmici protiv Manchester Cityja protekle nedjelje kada je Arsenal slavio sa 3:2. Brazilac će odsustvovati od šest do osam sedmica, jer je povrijedio zglob.

Osim njega, Arsenalu će nedostajati Per Mercersacker koji će zbog povrede koljena sa terena izbivati narednih četiri do pet mjeseci.

Za sudar sa Liverpoolom upitan je i Laurent Koscielny koji još uvijek nije potpuno spreman nakon što je bio na odmoru zbog obaveza prema reprezentaciji Francuske tokom Eura.

Zbog toga, pretpostavlja se da će štoperski par protiv Liverpoola činiti Calum Chambers i Nacho Monreal, dok će mjesto na lijevom beku zauzeti Kieran Gibbs.

Špekuliše se da Arsenal na štopersko mjesto želi dovesti Shkodrana Mustafija iz Valencije za oko 30 miliona eura.

Pored problema u odbrani, Wenger vjerovatno neće računati ni na teže povrijeđenog Dannyja Welbecka i lakše povrijeđenog Jacka Wilsherea.