Traže se pojačanja
20

Wenger u januaru želi dovesti Zahu kao zamjenu za Sancheza

Klix.ba
Wilfried Zaha (Foto: EPA-EFE)
Wilfried Zaha (Foto: EPA-EFE)
Kako tvrdi britanski The Sun, ekipa Arsenala u januaru želi dovesti Wilfrieda Zahu kao zamjenu za Alexisa Sancheza, koji bi tokom zimskog prelaznog roka trebao napustiti Emirates.

Čileanac je naljeto ušao u posljednju godinu ugovora s Topnicima, baš kao i Mesut Ozil, ali je Arsene Wenger odlučio odbiti sve ponude za njega i Nijemca vjerujući da u ovoj sezoni s njima može stići do titule.

Ipak, loš početak sezone i veliki zaostatak za Manchester Cityjem nakon 11 odigranih utakmica već sada nagovještava da će Arsenal i ove godine ostati bez titule prvaka, pa će Wenger u januaru početi s traženjem alternativa za dva ponajbolja igrača londonskog kluba.

Prvi igrač na radaru Topnika je napadač Crystal Palaca Zaha za kojeg je Arsenal spreman platiti 45 miliona eura. Reprezentativac Obale Slonovače u ovoj sezoni odigrao je pet utakmica i postigao dva pogotka.

Prije Crystal Palaca igrao je u Manchester Unitedu gdje je stigao kao veliko pojačanje, ali je zbog sukoba s tadašnjim trenerom Davidom Moyesom napustio Old Trafford i vratio se u klub kojeg je 2013. godine uveo u Premiership.