Nogomet
0

Wenger u Gourcuffu vidi zamjenu za Fabregasa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ukoliko Cesc Fabregas ipak napusti Arsenal i pređe u redove kluba u kojem je ponikao, Barcelonu, njegovo bi mjesto u redovima “topnika” mogao zamijeniti Yoan Gourcuff (23).

Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger zasad se opire mogućnosti prodaje svog kapitena u Barcelonu i postavio je visinu odštete na astronomskih 80 miliona funti, ali engleski dnevnik piše da francuski strateg istovremeno razmišlja i o alternativi, a ona glasi kupnja 23-godišnjeg veznjaka Bordeauxa Yoanna Gourcuffa.

Upravo će Gourcuff biti prvi izbor playmakera u francuskoj reprezentaciji na predstojećem Mundijalu i Wenger vjeruje da bi on mogao dostojno zamijeniti Fabregasa koji je i javno izrazio želju za prelaskom u Barcelonu.

Ugovorno je Gourcuff vezan za Bordeaux do 2013. godine, a odštetna klauzula u njegovom ugovoru postavljena je na 21.8 niliona funti. The Sun pretpostavlja da bi Arsenal mogao popustiti oko prodaje Fabregasa dogovori li suradnju s Gourcuffom, koji je sa sedmičnom zaradom od 80.000 funti jedan od najplaćenijih igrača francuske lige.

Prepreka mogućem poslu Arsenala i Bordeauxa mogao bi biti predsjednik “žirondinaca” Jean Louis Triaud, koji je i dalje bijesan zbog gubitka marokanskog napadača Maroanea Chamakha nauštrb Arsenala.

Naime, u Arsenalu su Chamakha željeli dovesti i prošle godine, ali je tada Triaud postavio previsoku odštetnu letvicu, pa je sad napadač promijenio klub bez odštete kad mu je istekao ugovor.