Kriza Topnika
19

Wenger se ne predaje: Ovo mi se dešava prvi put u karijeri i nije mi lagano

Klix.ba
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Arsenala Arsene Wenger kazao je u nakon poraza od Brightona rezultatom 2:1 da još uvijek vjeruje u svoju ekipu te da ima previše iskustva koje mu može pomoći da u potpunosti okrene stvari u svoju korist.

Arsenal je nedavno poražen u finalu Capital One cupa od Manchester Cityja rezultatom 3:0, a nakon toga je istim rezultatom poražen od Građana u zaostaloj utakmici 28. kola engleskog Premiershipa.

Šlag na tortu bio je današnji poraz od Brightona nakon kojeg su navijači glasnije nego ikada tražili odlazak francuskog menadžera.

"Razumijem frustraciju navijača. Igrali smo finale Liga kupa u sred sezone, a to može biti veliki problem ukoliko izgubite. Poraz od Manchester Cityja nam je donio mnogo negativne energije u ekipi i poraz u četvrtak nas je dodatno pogodio. Jednostavno, danas nismo mogli igrati", kazao je Wenger nakon meča.

On se nakon toga osvrnuo na psihičko stanje ekipe, a otkrio je da je ekipa i fizički i psihički istrošena. Također, rekao je da je spreman preokrenuti sezonu.

"Fizički smo izmoreni, a mentalno istrošeni. To se vidjelo na današnjim greškama, nedostajalo nam je svježine da napravimo razliku na terenu. Jednostavno je, kada ste potpuno goli, morate pronaći majicu i obući je. Moramo se držati skupa, nemamo drugih mogućnosti. Ovo mi se dešava prvi put u karijeri, nije mi lagano, ali imam dovoljno iskustva i želje da potpuno okrenem stvari", završio je Wenger.

Arsenal u četvrtak očekuje susret Evropske lige protiv Milana, a nakon toga i nastavak takmičenja u Premiershipu gdje su vrlo vjerovatno izgubili svaku šansu da završe među prve četiri ekipe.