Nogomet
0

Wenger produžio ugovor s Arsenalom

FENA
Vijesti engleskih medija dobile su i službenu potvrdu, menadžer Arsenala Francuz Arsene Wenger potpisao je novi trogodišnji ugovor s klubom, prema kojemu će godišnje zarađivati 5,9 miliona eura.

Wengerov sadašnji ugovor ističe krajem ove sezone i, premda se činilo kako bi mogao napustiti klub, ipak je produžio ugovor s Topnicima.

"Arsenal je klub mog života i srcem sam vezan za Topnike", rekao je pedesetsedmogodišnji Wenger, koji će tako postati Arsenalov trener s najdužim stažem u povijesti kluba.

Wenger je u London došao 1996. iz japanskog kluba Nagoya Grampus Eight. Francuz je odmah uveo revoluciju u prehranu nogometaša, režim treninga te traženje novih igrača za Arsenal. Topnici su pod njegovim vodstvom osvojili sedam trofeja, uz ostalo i dva dvostruka naslova (prvenstvo i FA Kup). U prvenstvu su slavili 1998., 2002. i 2004. godine, a u FA Kupu 1998., 2002., 2003. i 2005. godine.

"Ostanak Wengera je bio ključan za naš klub. Uspješno smo okončali pregovore i sretni smo što će jedan od najboljih trenera na svijetu ostati u klubu", poručio je predsjednik Arsenala Peter Hillwood.