Fabregas nije na prodaju
0

Wenger poslao pismo Barceloni i Realu, odgovor nije dobio

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Menadžer Arsenala Arsene Wenger na neobičan je način odlučio poručiti Barceloni i Real Madridu da se drže dalje od Cesca Fabregasa. Španskim je nogometnim velikanima, naime, poslao pismo.

Francuski je stručnjak u službenim pismima, odaslanima na adrese oba kluba, jasno dao do znanja njihovim čelnicima da nijedan igrač Arsenala nije na prodaju u januarskom prelaznom roku, pa tako ni Fabregas na kojeg su bacili oko.

Wengera je posebno zasmetalo što se vodeći ljudi Barcelone i Reala po medijima razmeću izjavama o tome kako će dovesti 22-godišnjeg veznjaka.

"Napisali smo im pismo. Mi u Londonu ne govorimo kako će Messi i Kaka potpisati za nas sljedeće sedmice, pa ne trebaju ni oni davati slične izjave po medijima. Ako jednog dana budemo željeli prodati nekog igrača, a Barcelona i Real budu zainteresirani, mogu nas nazvati", istaknuo je Wenger za Sky Sports.

"Pismo sam napisao dosta davno, ne sjećam se točno kada, ali nisu mi odgovorili - požalio se Wenger, pokazavši na kraju ipak razumijevanje za čelnike španskih divova.

"Morate znati da je u Španiji situacija drugačija. Navijači sami biraju čelnike klubova tako da ovi moraju u kampanji obećavati: “Ako me izaberete, dovest ću njega, njega i njega”."