Nogomet
0

Wenger ponudio 12 miliona funti za Džeku

Totalsport
Foto: AFP/DDP
Foto: AFP/DDP
Prema pisanju engleskog dnevnika Daily Maila, Arsene Wenger obratio se vodstvu Wolfsburga s ponudom za bosanskog nogometaša Edina Džeku. Početna ponuda iznosi 12 miliona funti.

Francuski trener Arsenalovih nogometaša prvi je tokom ove sezone uočio talentiranog napadača novoga bundesligaškog prvaka, strijelca 26 prvenstvenih golova u 32 nastupa. Smatra ga, navodi isti izvor, idealnim napadačem za svoju ekipu jer mu se uklapa u trenersku filozofiju i tehnički i po godinama.

Mail piše da su se na dovođenje napadača bosanskohercegovačke reprezentacije odlučili i u Manchester Cityju, te da neće pitati za cijenu. Međutim, Wenger računa da će privući 23-godišnjeg centarfora glamurom kluba i Londona, ali i činjenicom da će Arsenal opet imati priliku zaigrati u Ligi prvaka.

Italijansko izdanje nogometnoga web-portala Goal.coma konstatira da je Džeko postao nedvojbeno najveće otkriće ovoljetnoga prijelaznog roka. Razočarano se dodaje kako Inter i Milan kasne u nastojanju da ga dovedu u vlastite redove.