Nogomet
7

Wenger: "Padavičare" treba kažnjavati suspenzijom

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Arsenala Arsene Wenger smatra da bi se one nogometaše koji ničim izazvanim padaju u šesnaestercu trebalo kažnjavati s tri utakmice suspenzije kao opomenu da to više ne rade.

Pitanje oko toga potaklo je padanje Ashleyja Younga, igrača Manchester Uniteda, u šesnaestercu Aston Ville kojim je United stigao do jedanaesterca i prednosti od 1-0. Iako su Crveni vragovi do kraja susreta utrpali još tri gola, pitanje je kako bi se susret odvijao da sudac nije nasjeo na Youngovu simulaciju. Inače, to je drugi izboreni penal Younga u dva posljednja kola (QPR i Aston Villla), oba simulacijom.

"Razumijem situacije u kojima igrači, kada lopta izađe van terena, poviču: naša je, ali da padaju u šesnaestercu to ne podnosim. Smatram da bi se evidentno padanje u kaznenom prostoru trebalo naknadno kažnjavati s tri utakmice suspenzije. Istu bi donosila etička komisija predviđena za takve situacije", rekao je Wenger, te zaključio.

"Igrači se danas izvuku bez kazne i onda ponovno to čine. Sve to skupa nema previše smisla."

Podsjetimo, Wenger je na svojoj koži osjetio što to znači kada mu je zbog simulacije suspendiran igrač. Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo je 2009. godine u dvoboju kvalifkacija za Ligu prvaka protiv Celtica zaradio suspenziju UEFA-e zbog simuliranja.