Trenutno bez posla
10

Wenger: Ništa neću odlučiti prije septembra, neću se baviti politikom ili arheologijom

Klix.ba
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger kazao je da još uvijek nije odlučio čime će se baviti u budućnosti, a svoju odluku neće saopćiti prije septembra.

"Odlučio sam da ništa ne odlučim. Obećao sam sebi da ništa neću odlučiti prije septembra", kazao je Wenger.

Novinare je zanimalo da li bi se Wenger mogao početi baviti arheologijom ili politikom s obzirom na to da je ljubitelj historije, a njegov stav po tom pitanju bio je više nego jasan.

"Što se tiče arheologije, ne znam dovoljno o sastavu zemljišta. Ne vjerujem ni da ću u politiku. Ono što volim kod posla menadžera je da postoje teorije, ali u subotu svi moraju pokazati da ona funkcioniše i odmah dobiješ rezultat. U politici, između teorije i dokaza je mnogo duži vremenski period", kazao je Wenger.

Također, bivši menadžer Arsenala je kritikovao neevropske države na Svjetskom prvenstvu s obzirom na to da nijedna reprezentacija osim Brazila, a koja dolazi s drugog kontinenta, nije pokazala gotovo ništa.

"Nažalost, Svjetsko prvenstvo se pretvorilo u Evropsko, s tim da je Brazil bio gost. Afrika nije imala nijedan tim koji može pobijediti, kao ni Azija, dok dio zemalja iz Južne Amerike djeluje da nema kvalitet koji odgovara ambicijama. Francuska je jedini tim koji je imao nešto ekstra. Francuska je konstantno napredovala, imala je nevjerovatan duh i fizički su bili nadmoćniji, bili su favoriti od početka i najbolji balans između tehničkih kvaliteta i fizičke moći", dodao je Wenger.

Wenger se nije pojavio na prvim utakmicama Arsenala u novoj sezoni, iako su navijači očekivali njegov dolazak, a tokom ljeta se povezivao s mogućim prelaskom u Real Madrid, ali od toga na kraju nije bilo ništa.