Nogomet
3

Wenger: Nešto nam nedostaje, ali ne gubim nadu

FENA
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Menadžer Arsenala Arsene Wenger rekao je danas da njegovom timu očigledno nešto nedostaje, ali da i dalje vjeruje da može da bude prijatno iznenađenje Premier lige. Arsenal je jedini tim u ligi koji poslije dva odigrana kola nije postigao gol. Nakon početnih 0:0 protiv Sunderlanda, mreže su mirovale i jučer protiv Stokea.

"Osjeća se da imamo potencijal, ali i dalje nešto nedostaje. Nismo dovoljno spontani u nekim situacijama. Moramo još da radimo u napadu, jer nam nedostaje preciznost u kretanju i završnom pasu. Stoke se odlično branio i imaju iskustva u zadnjoj liniji. Ipak, mislim da je trebalo da pobijedimo s 1:0", rekao je Wenger.

On je dodao da je novim igračima potrebno vrijeme da bi se uigrali.

"Ne poznaju se dovoljno. Ne mogu da poreknem da na dvije utakmice nismo postigli gol, ali isto tako i da smo igrali protiv Sunderlanda i Stokea koji znaju odlično da se brane. Mislim da uprkos svemu možemo da budemo prijatno iznenađenje ove sezone", rekao je Wenger.

Iskusni trener još jednom se osvrnuo na odlazak Robina van Persieja u Manchester United.

"Oni koji žele da me ubijede da smo odlaskom Van Persieja izgubli izvanrednog igrača, gube vrijeme jer ja to znam. Moramo da pronađemo način da izađemo iz te situacije", zaključio je Wenger.