Mogući nasljednik
6

Wenger: Ne želim birati novog trenera, ali poštujem Luisa Enriquea

Klix.ba
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Menadžer Arsenala Arsene Wenger kazao je da izuzetno cijeni bivšeg trenera Barcelone Luisa Enriquea koji bi mogao biti njegov nasljednik u londonskom klubu, ali da ipak ne želi utjecati na to ko će biti sljedeći trener Topnika.

Wenger je prije šest dana saopćio da na kraju sezone napušta klub, a na dvije konferencije za medije nakon te informacije podvlačio je činjenicu da nije želio napustiti klub.

Arsenal se još početkom ove sezone spremio na "život poslije Wengera" dovođenjem novih ljudi u sportski sektor, a upravo oni trebali bi izabrati njegovog nasljednika. Jedan od onih koji je favorit za preuzimanje klupe Topnika je Luis Enrique, bivši trener Rome i Barcelone, a pored Arsenala interes za njega pokazao je i Chelsea.

"Ne mogu odgovoriti na to pitanje jer imam džentlemski dogovor s klubom. Svi treneri koji se spominju i dovode u vezu s Arsenalom nose nešto svoje, imaju određeni kvalitet i bit će sigurno dobar izbor. Uopšte ne želim utjecati na odluku o novom treneru, ali moram ipak reći da izuzetno cijenim Luisa Enriquea", rekao je Wenger.

Arsenal će sutra igrati protiv Atletico Madrida u meču prvom meču polufinala Evropske lige, a osvajanje ovog trofeja moglo bi imati veliki utjecaj na budućnost kluba.