Nogomet
31

Wenger nakon Podolskog želi Verthongena i M'Vilu

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Službenom potvrdom transfera Lukasa Podolskog Arsene Wenger je započeo slaganje ekipe za narednu sezonu, a njegove nove "mete" su odbrambeni igrač Ajaxa Jan Verthongen i vezni Rennesa Yann M'Vila.

Kao dio nastojanja da nagovori kapitena i najboljeg strijelca ekipe i Premiershipa Robina Van Persieja da potpiše novi ugovor s "topnicima", menadžer Arsene Wenger želi značajno ojačati ekipu koja bi se naredne sezone predvođena holandskim napadačem mogla konačno boriti za trofeje.

Dovođenje Podolskog trebalo bi rasteretiti Van Persija u napadačkom dijelu ekipe, a s po još jednim pojačanjem u svakoj liniji Wenger je na pravom putu da uvjeri kapitena da će u narednoj sezoni Arsenal biti znatno konkurentniji.

Dugo već Wenger prati kapitena Ajaxa, belgijskog odbrambenog igrača Jana Verthongena koji bi se sada rado pridružio reprezentativnom kolegi Thomasu Vermaelenu u obrani "topnika", premda su za njega interes pokazali i Manchester United i Newcastle. Verthongen ulazi u zadnju godinu ugovora s "kopljanicima" pa niti odšteta ne može biti previsoka.

Osim njega, Wenger je "bacio oko" i na defanzivnog veznog igrača Rennesa Yanna M'Villu koji je ove sezone zablistao u Le Championnatu te izborio svoje mjesto na popisu francuskog izbornika Laurenta Blanca.

Za 21-godišnjaka se zanimaju Manchester United i Liverpool, no strateg Arsenala se nada će upaliti njegove francuske veze te da će osigurati usluge M'Vile koji bi momčadi s Emiratesa donio prijeko potrebnu čvrstinu u veznom redu.