Menadžer Arsenala
54

Wenger: Kolašinac je veoma svestran igrač, jak je i odlučan

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Sead Kolašinac je jučer i zvanično postao novi igrač Arsenala, a menadžer Topnika Arsene Wenger je istakao zadovoljstvo što je našeg reprezentativca uspio dovesti na Emirates.

"Pratili smo njegove igre u Schalkeu već duže vrijeme. On je veoma svestran igrač. Može igrati štopera u liniji od tri igrača nazad, lijevog bočnog i sa tri i sa četiri igrača nazad. Sve u svemu, on ima kvalitet da nam ponudi dosta opcija u zadnjoj liniji", rekao je Wenger.

Na pitanje koja je Seadova najveća snaga francuski stručnjak je izjavio:

"Njegova najveća snaga je konstantan napredak. Veoma je dobar u duelima jer je veoma jak i odlučan. Dobar je i u igri glavom. Vjerujem da ima sve predispozicije da se navikne na engleski nogomet jer je igra ovdje veoma fizički zahtjevna", rekao je Wenger koji je potom pohvalio i ofanzivne karakteristike reprezentativca BiH.

"Od njega ćemo imati koristi i u napadu jer zna asistirati. Dobar je kada krene naprijed i ima dobar centaršut. Što se tiče konkurencije u ekipi, imamo Gibbsa i Monreala, a Kolašinac može igrati i u sistemu sa tri odbrambena igrača, tako da će nam sigurno mnogo pomoći u budućnosti", rekao je Wenger.