Premiership
0

Wenger: Birmingham otvara najteže rane

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uoči subotnje utakmice 9. kola engleskog Premiershipa (Arsenal - Birmingam), trener londonskog kluba Arsene Wenger priznaje da mu je taj suparnik sinonim za najružnije scene u karijeri.

Podsjetimo da je krajem februara 2008. godine u ogledu istih suparnika teško nastradao hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo, nakon stravičnog starta Martina Taylora. Uslijedila je jednogodišnja pauza Eduarda i teška borba s oporavkom i povratkom.

Wenger se prisjeća tih dana ove subote, kada će njegovi momci opet zaigrati protiv Birminghama.

  • Na što me podsjeća Birmingham? Na tešku povredu Eduarda, na najcrnji moj dan u engleskom Premiershipu - rekao je Wenger dodajući:

  • Nakon toga smo upali u veliku krizu rezultata. Vjerovatno su igrači podsvjesno u sebi nosili tu tešku povredu saigrača.

Wenger je nastavio u sličnom tonu:

  • Nakon toga sam se stalno pitao hoće li Eduardo više ikada igrati, ako se vrati, kada će se to dogoditi. Nije više bilo isto voditi treninge i utakmice. Bio sam strahovito ljut nakon te utakmice i znam da sam bio prežestok prema Tayloru, zbog čega sam se i izvinio. No, i dalje mislim da je to bio brutalan start kakvom nije mjesto na travnjaku. Svi u klubu smo bili šokirani viđenim, Eduardova noga je izgledala strašno. Eto, na to me podsjeća Birmingham.

Zbog povrede natkoljenice hrvatski reprezentativac neće konkurirati za subotnji ogled protiv Bimringhama.