Legenda kluba
72

Wenger: Arsenal je ostavio dušu na Highburyju, atmosfera nije ista na Emiratesu

E. B.
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji menadžer Arsenala i, slobodno možemo reći legenda kluba, Arsene Wenger smatra da je promjena stadiona utjecala na to da je Arsenal od respektabilnog kluba pred kojim su svi protivnici drhtali postao prosječan u engleskim okvirima.

Arsenal je igrao na stadionu Highbury od 1913. do 2006. godine, a zbog izgradnje Emiratesa Wenger veći dio svog 22-godišnjeg mandata an klupi Topnika bio uskraćen za velika pojačanja.

No, i pored toga napravio je nešto što niko do sada nije uspio - osvojio je titulu bez ijednog poraza u sezoni 2003/2004.

"Imali smo stadion poput Anfielda, stadion koji je imao dušu. Onda smo sagradili Emirates i nikada nismo uspjeli pronaći 'ono nešto'. Atmosfera nikad nije bila ista kao na Highburyju. Ostavili smo dušu na njemu", rekao je Wenger.

Zanimljivo, upravo Liverpool nošen fantastičnim navijanjem na Anfieldu ima šansu ove sezone da izjednači rekord Arsenalovih "Nepobjedivih".

"Samo pogledajte koliko pogodaka daju, a koliko primaju. Veoma su dobri, igraju inteliugentan nogomet, donose pametne odluke", pohvalio je Wenger Redse.