Nogomet
0

Wenger: Aršavin ima pobjednički mentalitet

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Arsenala i Liverpoola remizirali su odigravši 4-4 u utakmici 33. kola engleskog nogometnog prvenstva na Anfieldu. Utakmicu su obilježila četiri pogotka ruskog napadača “topnika” Andreja Aršavina.

Epitetima koji su se slijevali na račun njegove izvedbe priključio se i francuski menadžer momčadi Arsene Wenger ustvrdivši:

  • Bio je izvrstan. Nakon “tihog” prvog poluvremena ušao je u ritam, a kada to napravi uvijek je opasan. Aršavin ima osobnost i pobjednički mentalitet - izjavio je Wenger.

Rus se Arsenalovoj momčadi pridružio posljednjeg dana siječanjskog prijelaznog roka za 15 miliona funti. Do utakmice protiv Liverpoola mogao se podičiti sa dva pogotka u sedam odigranih utakmica, a ovom je izvedbom pokazao da francuski stručnjak ima pravo od njega očekivati velike stvari.

Ujedno, remijem je Arsenal produljio niz prvenstvenih utakmica bez poraza na Anfieldu. On sada iznosi 19, što ipak u potpunosti ne zadovoljava Wengera.

  • Ovaj je susret mogao završiti pobjedom bilo koje od momčadi, bila je to uistinu kvalitetna utakmica. Ipak, zadovoljstvo kvare primljena četiri pogotka, kao i onaj primljen u posljednjim trenucima utakmice kod našeg 4-3 vodstva.

  • Pozitivna je stvar naš dugi niz prvenstvenih utakmica bez poraza, kao što je pozitivan i novi dokaz naše kvalitete. Negativno nakon ove utakmice je to što nismo osvojili tri boda - zaključio je Wenger.