Nogomet
0

Wenger: Alexis Sanchez je veliko pojačanje

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Londonski nogometni klub Arsenal u četvrtak je i službeno objavio ime svog prvog ovoljetnog pojačanja. Iz Barcelone je za 40 miliona eura pristigao Čileanac Alexis Sanchez.

Dvadesetpetogodišnji Sanchez je protekle tri sezone proveo u katalonskoj prijestolnici, gdje je za Barcelonu u 88 nastupa postigao 39 pogodaka. Za reprezentaciju je dosada upisao 71 nastup, te već na svojem kontu ima 24 pogotka. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, koje završava ove nedjelje, je postigao dva pogotka u četiri utakmice.

"Kao što su mnogi mogli vidjeti tokom SP-a Alexis je fantastičan nogometaš i jako smo sretni što nam se pridružio u Arsenalu. Donijet će nam dodatnu snagu, kreativnost i veliku, veliku kvalitetu. Alexis već godinama igra na najvišoj razini i vjerujem da će mi se naši navijači pridružiti u dobrodošlici u našu porodicu", rekao je nakon potpisivanja ugovora Wenger.

"Jako sam sretan da sam ovdje, u klubu koji ima sjajnog menadžera, sjajnu ekipu prepunu kvalitetnih igrača, veliku podršku navijača širom svijeta i jedan od najboljih stadiona na svijetu. Jako se radujem što ću kroz neko vrijeme upoznati svoje nove saigrače i zaigrati za Arsenal u Premierligi i Ligi prvaka. Davat ću kao i uvijek sve, prije svega jer želim razveseliti navijače", rekao je Čileanac.

Sanchez se sada vraća na svoj godišnji odmor, a londonskom će se klubu priključiti krajem jula. Prve bi minute u novoj ekipi mogao upisati na tradicionalnom Emirates Cupu, koji se održava 2. i 3. augusta.