Nogomet
1

Webb: Sudije bi već na Euru rado prihvatile tehnologiju na gol-crti

Totalsport
Howard Webb
Howard Webb
Howard Webb, najcjenjeniji engleski sudija koji će dijeliti pravdu na utakmicama Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, kaže kako bi sudije već na Evropskom prvenstvu rado koristile usluge tehnologije na gol-crti, kada bi ona bila uvedena.

"Trenutno još ne znamo hoće li tehnologija biti uvedena u nogomet, odluka još nije donesena. Bez obzira kakva bila ta odluka, moje kolege sudije i ja bismo rado i bez problema koristili pomoćni alat za poboljšanje našeg učinka. Na Euru ćemo imati dodatnog pomoćnika što je pozitivni pomak i radujem se saradnji s provjerenim i iskusnim, ali i talentiranim sudijama koje će popraviti naš posao", poručio je Webb.

Talijan Pierluigi Collina, nekada najbolji svjetski sudija, a danas UEFA-in povjerenik za suđenje, najavio je sudačku kremu na Evropskom prvenstvu.

"Sudije koje su selektirane vrlo su iskusne, dolaze iz važnih domaćih takmičenja u kojima su navikli na vođenje vrlo važnih utakmica. Govorimo o sudijama koje imaju puno utakmica u nogama u UEFA-inim klupskim i reprezentativnim takmičenjima i puno iskustva. Spremi su se suočiti s bilo kakvom vrstom pritiska", tvrdi Collina.