Nogomet
0

WBA suspendirao igrača jer je kupovao drogu

Totalsport
Češki nogometaš West Bromwich Albiona Roman Bednar (26) suspendiran je do daljnjega nakon teksta i priložene fotografije u News of the Worldu, koja ga dovodi u kontektst kupovine droge.

Engleski tabloid tvrdi da je od mladog dilera napadač premierligaške ekipe otkupio pet grama kokaina za 420 funti, te još kanabisa za 20 funti. Diler je potvrdio priču novinama.

"Nevjerojatno je koliko se Roman ležerno, usred bijela dana, usuđuje preuzimati robu. Čovjek bi očekivao da će ipak biti nešto diskretniji. Inače gram kokaina naplaćujemo 40 funti. Njemu ga računamo 60, ponekad i 80. Zašto? Zato što je nogometaš i što si to može priuštiti. Nikad se niti nije žalio", ispričao je anonimni trgovac opijatima, očito dobro unovčivši svoje informacije na novinarskom tržištu.

U izvještaju se spominje da je Bednarova supruga, u situacijama kad je on izostajao zbog treninga ili utakmica, preuzimala drogu umjesto Čeha.

Nakon objave u WBA-u su trenutno suspendirali svog nogometaša. U takvom će statusu ostati, obrazložili su, dok interno ne istraže slučaj. Pitanje je također što će na sve reći državni organi reda.

U redovima West Bromwicha Bednar završava drugu sezonu nakon što je u ljetu 2007. pristigao iz škotskog Heartsa. U 26 premierligaških nastupa ove sezone zabio je šest golova.

Prošlog novembra debitirao je u dresu češke reprezentacije.