Premiership
63

WBA i Liverpool podijelili bodove, Salah postigao 41. pogodak u sezoni

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši West Bromwich Albiona i Liverpoola remizirali su rezultatom 2:2 u 35. kolu engleskog Premiershipa.

Klopp je na teren poslao znatno izmijenjen sastav Liverpoola, te su svoje mjesto u prvih 11 umjesto Alexander-Arnolda, Lovrena, Robertsona, Oxlade-Chamberlaina i Firmina našli Gomez, Klavan, Moreno, Milner i Ings.

Upravo je Ings donio prednost Redsima u 4. minuti nakon lijepe akcije Wijnalduma po lijevoj strani.

WBA je igrao otvoreno i napadao, a najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je u 38. minuti kada je McClean ubacio oštro po zemlji sa lijeve strane, a Rodriguez sa samo pola metra nije uspio skrenuti loptu u prazan gol.

U 72. minuti rezervista Oxlade-Chamberlain je uposlio Salaha koji rutinski prebacuje loptu preko Fostera u mrežu za 2:0. To je Egipćaninu bio 41. pogodak u sezoni i 31. u Premiershipu.

No, hrabri WBA je uspio u finišu susreta stići do boda koji im mnogo znači u borbi za opstanak. Livermoore je u 79. minuti smanjio na 2:1, a Rondon nakon Bruntovog ubačaja iz slobodnog udarca u 88. minuti postavlja konačnih 2:2.

WBA bi i uprkos ovom bodu mogao ispasti ove sedmice ukoliko Swansea sutra slavi protiv Cityja u gostima, a Crystal Palace danas osvoji bod protiv Watforda u gostima.

Tabela: