Manchester United
0

Wayne Rooney u lovu na stoti pogodak

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Napadač engleskog nogometnog premierligaša Manchester Uniteda Wayne Rooney (23) stigao je na korak do 100-tog pogotka u karijeri. U pobjedi "crvenih vragova" protiv Celtica 3:0 Rooney je postigao svoj 99. pogodak i do "stotke" mu nedostaje još jedan zgoditak.

Rooney je 82 gola postigao za Manchester, te 17 za Everton, a jubilarni stoti će imati priliku zabiti već u subotu na Goodison Parku protiv svog bivšeg kluba. "Odlično se osjećam i zadovoljan sam trenutnom formom. Uživam u nogometu i uživam u svojim igrama", kazao je Rooney, te dodao: "Lijep je osjećaj doći korak do 100-tog pogotka u karijeri. Bilo bi sjajno kada bi ga zabio već protiv Evertona. Tada bi prvi upisao u plavom dresu, a 100-ti protiv Evertona".

Rooney je za Everton igrao dvije sezone, a od 2004. godine je član ManU-a. U dresu "crvenih vragova" zabio je 56 pogodaka u Premiershipu, 10 u FA Kupu, 2 u Liga Kupu, te 14 u evropskim Kupovima.

"Nisam previše razmišljao o brojkama, jednostavno u svakoj utakmici pokušavam igrati najbolje što mogu", dodao je, no nije mogao sakriti kako su posljednje odlične igre bitno popravile njegovo samopouzdanje.

"Naravno da sa osjećam bolje i da je moje samopouzdanje daleko veće nakon posljednjih nastupa i serije golova".