Nezgoda na stadionu Molineux
0

Wayne Rooney slomio ruku 9-godišnjem navijaču Uniteda

Sarajevo-x.com
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Igrač Manchester Uniteda Wayne Rooney nenamjerno je slomio ruku devetogodišnjem navijaču tima s Old Traforda, Jamieju Thomasu.

Jamie je prvi put u životu došao da pogleda jednu utakmicu svojih miljenika i na njegovu žalost propustio veći dio susreta između Uniteda i Wolwerhmptona.

Jamie je sjedio na tribinama stadiona Molineux i gledao zagrijavanje igrača. U jednom trenutku, Rooney je promašio gol, a lopta je poletjela u Jamijevom pravcu. Dječak je podigao ruku da zaštiti lice, ali mu je lopta od siline udarca slomila zglob.

Isprva su Jamie i njegov otac mislili da se radi o bezazlenoj povredi. No, nakon prvog poluvremena su bili primorani potražiti liječničku pomoć. U bolnici mu je konstatovano napuknuće ručnog zgloba i stavljen gips.

Unatoč svemu, Jamiev otac ne krivi Rooneyja. "Siguran sam da nije znao šta se desilo jer da jeste prišao bi nam", kazao je Thomas stariji.

Vijest o incidentu je ipak stigla do Rooneyja koji se putem svog profila na Twitteru izvinio dječaku, a sa željama za brzo ozdravljenje poslao mu je pismo i potpisani dres.